• VODOOPSKRBA   
  sačuvajmo zdravu i pitku vodu    
  za buduće generacije    
   
            
   

 •  ODRŽAVANJE GROBALJA
   I POGREBNE USLUGE
    

   poslovna politika ovog poduzeća je da
   građanima pomogne i bude na usluzi u
   najtežim trenucima

 •  DIMNJAČARSKA SLUŽBA
   dimnjačarska služba čisti, kontrolira i održava sve dimovodne i
   ložišne objekte na području Općine Erdut
   
 •    ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA
     I KOMUNALNA GRAĐEVINA 

   

OBILJEŽAVANJE DANA PLANETA ZEMLJA 2016. GOD.

Općina Erdut i Komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. i ove godine već tradicionalno sudjeluju u akciji '' Zelena čistka'' te obilježavaju Dan Planeta Zemlja i ukazuju svojim sumještanima na važnost i potrebu očuvanja okoliša i prirodnog bogatstva.

Ovogodišnju akciju obilježavanja ovog značajnog dana smo raspodijelili u dva dana.

Naime, u petak 22. travnja smo organizirali akcije sakupljanja komunalnog otpada u svim mjestima na području naše općine. U Dalju smo u suradnji sa Osnovnom i Srednjom školom Dalj te podružnicom vrtića Mali Princ u Dalju organizirali u dvorištu našeg poduzeća sadnju oko 300 lončanica cvijeća te uređenje i sakupljanje smeća kako u centru mjesta tako i u parku te cijelom duž cijele dunavske obale gdje su vrijedne male ruke skupile desetak vreća smeća te na taj način kako uredili okoliš tako i dali primjer svima ostalima kako bi se prema prirodi i okolišu trebali odnositi.

Istovremeno su provedene akcije sakupljanja otpada i sadnje cvijeća i u Bijelom Brdu u suradnji sa Osnovnom školom Bijelo Brdo te podružnicom vrtića Mali Princ Bijelo Brdo gdje su učenici i djeca iz vrtića zajedno sa nastavnicima i tetama sadili cvijeće, skupljali granje, smeće i uređivali okoliš kako bi dali mali doprinos velikog značaja za uređenje zelenih površina u svome mjestu.

I učenici Područne škole Erdutu su zajedno sa nastavnicima i ravnateljem škole uređenjem dvorišta tamošnje područne škole podržali ovu akciju.

Budući da nastojimo ukazati svim građanima kako starijim tako i onim najmlađima na važnost pravilnog razvrstavanja otpada, na važnost sakupljanja i ponovne uporabe biološkog otpada ove godine smo odlučili u sklopu Sajma cvijeća u Dalj Planini održati radionicu ABECEDA KOMPOSTIRANJA. Sajam cvijeća je najbolje posjećen sajam u našoj općini, stoga smo se i odlučili iskoristiti baš ovu manifestaciju kako bi što veći broj naših sumještana čuo, vidio i bar malim dijelom sutra primjenjivao mogućnost koja mu se pruža. Radionicu je održala sama direktorica komunalnog poduzeća Čvorkovac, gđa Anđelka Tomašević s ciljem edukacije i ukazivanja što sve sa malo truda možemo dobiti.

Malo truda nam može puno toga dati, sve što nam je potrebno jeste VOLJA!